Hudební festival pod karlovarským vrchem Tři kříže oslaví 30 let svobody

31. květen 2019 10:00

Osmý ročník karlovarského festivalu Tři kříže Fest začne zítra 1. června v areálu vyhlídky Camera obscura. Letos se koná v duchu „svobody a revoluce“ k výročí 30 let od sametové revoluce.

Akce je příležitostí i pro úspěšné regionální kapely. Potvrdila to slova organizátora Pavla Krügera: „Snažíme se vždycky spojit regionální projekty s projekty z jiných regionů a ze zahraničí. Za náš region to je třeba kapela Zajíc Company, která hraje zvláštní elektro nebo například Plesnivý fazole, které tady dvacet let dotváří punkovou scénu,“ poznamenal organizátor akce Pavel Krüger z kapely Shoe Cut. Ta na festival připravila několik novinek, třeba skladbu Whale (Velryba).

Hlavním tahákem bude formace De Imperfaction & Fyah Son Bantu. Je to kapela složená z muzikantů ze čtyř světadílů. Bubeník je z Austrálie, kytarista ze Španělska, basák z Ameriky, zpěvačka z Brazílie a s nimi bude zpívat ještě Afričan z Keni Fyah Son Bantu.

O akci dávají její organizátoři vědět jako o příjemné tradici pro celou rodinu. „Festival začíná ve tři hodiny odpoledne a za začátku hrají kapely s muzikou pro mladší, ty tvrdší kapely hrají později. Lidé, kteří chodí na festival nebo na něm hrají, už děti mají, je to vícegenerační akce,“ vysvětlil Pavel Krüger. Festival se koná v lázeňském lese. Parkovat je možné v karlovarské čtvrti Drahovice nad hřbitovem. Cesta k vyhlídce Camera obscura trvá okolo patnácti minut. 

Program:
15:30 – CZECH OUT
16:40 – ZAJÍC COMPANY
17:50 – PLESNIVÝ FAZOLE
19:00 – B.E.E.F.
20:10 – MONKEY CIRCUS
21:20 – SHOE CUT
22:45 – DE IMPERFACTION & FYAH SON BANTU

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio