Hrozby na internetu a jak jim předcházet

26. říjen 2018 11:00

Jaké jsou aktuální kybernetické hrozby, jak zabezpečit svá data, ale především jak ochránit děti v kybernetickém prostředí, to vše se účastníci dozvěděli na celodenní odborné konferenci INTERNETEM BEZPEČNĚ 2018, která se konala 25. října 2018 v hotelu Thermal v Karlových Varech.

Dopolední blok odborné konference v Thermalu byl určen především pro ředitele škol, pedagogy, preventisty na školách, psychology, vychovatele, pěstouny, osoby pečující o děti v dětských domovech a SOS vesničkách, zástupce měst a obcí, IT specialisty, policisty a další zájemce.

Odpolední část byla pro širokou veřejnost. Vítáni byli především rodiče, mládež či senioři. Účastníci se zde mimo jiné dozvěděli, jak rozpoznat závislost dětí a mládeže na IT technologiích a jak tomuto vážnému problému předcházet, jak ho poznat a především řešit.

„Řeč byla o tom, jak řešit konflikty u dětí a mládeže v kyberprostoru. Byly představeny preventivně vzdělávací projekty, které jsou zaměřeny na ochranu dětí v online prostředí. Svou činnost představila i Linka Bezpečí. Tématem byly také dezinformace, které se objevují na internetu. Byla rozebrána otázka ochrany osobních údajů dětí v souvislosti s novým nařízením Evropské unie GDPR. Zástupci měst a obcí se dozvěděli, jak ochránit své počítačové sítě a jak čelit kybernetickým útokům,“ informuje předseda spolku you connected Roman Kohout, hlavní organizátor konference.

Konference byla obohacena o možnost vyzkoušet si nejnovější technologie od chytré domácnosti až po virtuální realitu. Při odborném bloku byla představena také nová publikace Kybernetická kriminalita, která má sloužit především policii k orientaci v problematice kybernetiky.

Pokud byste měli zájem o více informací či samotnou přednášku, navštivte stránky INTERNETEM BEZPEČNĚ.

autoři: Ivana Sedláčková , Směna ČRo Plzeň | zdroj: INTERNETEM BEZPEČNĚ
Spustit audio