Houbová gastronomie
29. říjen 2024
Letošní houbařská sezona se opravdu vydařila a domácnosti se nadprůměrně zásobily. Co dělat s takovou úrodou? Klasikou je smaženice, řízky a něco nasušit.
Z hub se dá ovšem dělat ještě mnoho dalších pochoutek, o kterých jste vůbec netušili. Povídáme si s Jurajem Macúchem, který se prodejem houbových specialit a polotovarů živí.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.