Hořčično medové kuře s bramborami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 stroužky rozmělněného česneku
150 ml slepičího bujónu
sůl
pepř
6 kuřecích paliček
400g brambor
200g zelených fazolek
2 lžíce medu
oregáno

Smícháme zakysanou smetanu, hořčici, česnek a bujón, podle chuti osolíme a opepříme. Osolené kuřecí paličky naskládáme do pekáče tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Mezi kuře rozdělíme oloupané, na kolečka nakrájené brambory a fazolky, přelijeme ochuceným bujónem, pokapeme medem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 40 – 45 minut.

Před podáváním posypeme orgánem.

Postup:

autor: posluchač