Hořčično medové kuře s bramborami
podle paní Hanky z Chebu
Suroviny:
4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 stroužky rozmělněného česneku
150 ml slepičího bujónu
sůl
pepř
6 kuřecích paliček
400g brambor
200g zelených fazolek
2 lžíce medu
oregáno
Smícháme zakysanou smetanu, hořčici, česnek a bujón, podle chuti osolíme a opepříme. Osolené kuřecí paličky naskládáme do pekáče tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Mezi kuře rozdělíme oloupané, na kolečka nakrájené brambory a fazolky, přelijeme ochuceným bujónem, pokapeme medem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 40 – 45 minut.
Před podáváním posypeme orgánem.
Postup:
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.