Hokejisté Karlových Varů se výhry venku dočkali až v šestnáctém kole

28. říjen 2013

Dlouhých šestnáct kol čekali hokejisté karlovarské Energie na radost z výhry z ledu soupeře. Dočkali se v Hradci Králové, kde dokonale zaskočili favorizovaný Mountfield. Z východu Čech si domů odvezli výhru 2:1.

Karlovarští na ledě soupeřů nepředváděli špatné výkony. Pokaždé jim ale něco chybělo. Možná větší sebevědomí. "Venku jsme vždy po dvou třetinách prohrávali o branku a pka to bylo vždy o tom, jestli srovnáme, nebo dostaneme další gól. Tentokrát se nám to naštěstí po dlouhé době povedlo," uvedl po výhře v Hradci Králové trenér Energie Karel Mlejnek.

Západočeši v nedělním utkání ustáli tlak domácích, ujali se vedení a na vyrovnání soupeře odpověděli přesilovkovou trefou ve 47. minutě. Přitom o dva dny dříve před vlastním publikem propadli v souboji s Vítkovicemi. Na porážku 1:4 bylo třeba rychle zapomenout.

"Doma jsme ale předvedli mnohem horší výkony, například se Spartou nebo Mountfieldem. S Vítkovicemi jsme neodehráli dobré utkání, ale zase se nedá říct, že by to byla nějaká potupa. Vítkovice se na nás připravily a předvedly maximálně zodpovědný výkon," řekl Mlejnek.

Pod první karlovarskou výhru venku se ovšem podepsal především výtečným výkonem gólman Tomáš Závorka. Už v první třetině musel likvidoval třináct střel, jeho protějšek Pavel Kantor jen dvě. Pořádně se mezi tyčemi zapotil.

"My jsme přijeli s taktikou dobře bránit. Hradec hraje hodně útočný hokej a trochu na nás vlítli. My se snažili je nepouštět do předbrankového prostoru, což se nám až na pár výjimek dařilo. Střel měli dost, ale měli jsme kliku a vyhráli jsme," poznamenal poněkud skromně Závorka.

Přiznal zároveň, že o sérii bez vítězství venku prakticky nepřemýšlel. "Já se snažím hlavně chytat a takovéhle věci vůbec neřeším." Odmítá také, že by se po nevydařeném vstupu do sezóny na zlepšených výkonech podepsala změna trenérů.

"Já myslím, že je to hlavně v těch hráčích. Mě je upřímně jedno, kdo nás trénuje. My máme trenéra gólmanů a hlavní trenéři nám do chytání nemluví. Samozřejmě jsme se herně zvedli, začali jsme hrát jednoduše s poctivou obranou a výsledky se dostavily. Ale problém byl hlavně v nás," uvědomuje si Tomáš Závorka.

autoři: ppe , grg
Spustit audio