Hokejista Václav Skuhravý se stal novým radním Karlových Varů. O kulturu se postará Josef Kopfstein

17. prosinec 2019 12:00

Hokejista Václav Skuhravý z hnutí Karlovaráci se stal novým členem rady města Karlovy Vary. Na postu radního nahradil svého stranického kolegu, lékaře Pavla Boušku. Zároveň zastupitelé města dnes 17. prosince odsouhlasili svěření kultury Josefu Kopfsteinovi.

Václav Skuhravý bude na postu radního za Pavla Boušku působit pouze jako řadový radní bez zvláštních kompetencí. Další novinkou, kterou zastupitelé schválili je také svěření kultury náměstku primátorky Josefu Kopfsteinovi (Karlovaráci). Dosud se Kopfstein staral zejména o městský majetek, ale i o školství a tělovýchovu. Převod kompetencí byl důsledkem rezignace radního pro kulturu Pavla Boušky (Karlovaráci), který kvůli sporům ohledně Karlovarského symfonického orchestru odstoupil.

Čtěte také

Proti změnám v radě a přesunu kompetencí dnes vystoupil například zastupitel Jaroslav Borka (KSČM), podle něhož se tím oslabí kultura ve městě. „I na kraji nebude mít kultura svého radního,“ připomněl Borka. Po nedávném úmrtí náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniely Seifertové (ANO) přešla kultura na kraji pod náměstka Martina Hurajčíka (ANO), který má na starosti zejména dopravu.

Kulturu v Karlových Varech po volbách nejprve převzal radní Josef März (Karlovaráci), ale kvůli pracovnímu vytížení ji předal Pavlu Bouškovi. Ten ale rezignoval. Podle Borky je přitom kultura důležitá i z toho pohledu, že Karlovy Vary kandidují společně s dalšími lázeňskými městy na zápis na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Současná rada města má devět členů. Pět křesel má hnutí ANO, tři hnutí Karlovaráci a jedno patří Občanské demokratické straně s podporou strany soukromníků a mladých konzervativců.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio