Hlavní karlovarská kolonáda je zavřená, čistí se rozvody pramenů

Vřídelní kolonáda v Karlových Varech je ode dneška uzavřena. Dva týdny se budou čistit rozvody horkých léčivých pramenů. Pravidelná údržba hlavní karlovarské kolonády se dělá v druhé polovině ledna, kdy do města přijíždí nejméně lázeňských pacientů.

Pitné kůry lázeňských hostů se dva týdny budou muset obejít bez pramenů, které jsou umístěny v interiéru Vřídelní kolonády. Odborníky čekají práce, které v sezóně nejdou zajistit.

„To je hlavním cílem každoroční odstávky, zprůchodnit všechna potrubí pro plynulý tok minerální vody a plynulé zásobování našich odběratelů vřídelní vodou,“ vysvětluje za správu kolonád Iva Borýsková.

„Hlavně jde o čistění mísy fontány vřídla, čistění pitných stojánků, odpadních rozvodů, akumulačních nádrží a příprava veřejných sociálních zařízení,“ dodává Borýsková.

Práce v zázemí kolonády lázeňskou léčbu neohrozí. Většina léčivých pramenů bude totiž veřejnosti přístupná i v následujících dnech.

„Všechny karlovarské prameny jsou stále v provozu. Jen takzvané velké momentálně nejsou k dispozici veřejnosti,“ upřesňuje Iva Borýsková.

Letos bude práce složitější s ohledem na montáž nových akumulačních nádrží na vřídelní vodu. Kolonáda bude po nutných opravách otevřena v pondělí 3. února.

autor: zdt
Spustit audio