Františkovy Lázně mají staronového starostu

30. březen 2012

Ivo Mlátilík je opět starostou Františkových Lázní. Stalo se tak na jednání zastupitelů, kdy došlo na odvolání současného vedení radnice. Dosavadní koalice, složená z ODS a ALTERNATIVY, se rozdělila na dva tábory. Zastupitelé z občanské demokracie pak dali hlas muži, který vedl město do roku 2010.

Podle Ivo Mlátilíka si radnice nevede dobře, město je zadlužené a udělalo řadu špatných rozhodnutí. Po odvolání prý volali i sami voliči. Nové vedení města chce také stabilizovat městský rozpočet i chod úřadu, kde došlo k údajnému propuštění schopných lidí.

Podle staronového starosty nebylo původním plánem zvolit ho opět do čela radnice. Ale když zastupitelce Lence Sazimové ostatní neumožnili, aby ji Mlátilík mohl oddat, nepodpořila jiné návrhy a dala hlas právě jemu.

Po posledních komunálních volbách řídila Františkovy Lázně Lenka Malkovská. Dnes už bývalá starostka ale převrat na radnici vidí jinak a změnu vnímá jako korupci. Nyní si chce vzít dovolenou, poté hodlá být důstojnou a odpovědnou opozicí.

V jedenáctičlenném zastupitelstvu měla ODS pět a ALTERNATIVA jeden hlas. V opozici proti nim byli čtyři zastupitelé za Sdružení místních Iva Mlátilíka a jeden zastupitel za KSČM.

Ivo Mlátilík byl před pár dny zvolen také krajským místopředsedou Národních socialistů - Levice 21. století Jiřího Paroubka. V roce 2008 kandidoval neúspěšně do Senátu jako nezávislý. Dostal se do druhé kola a v něm získal 32,6 procenta hlasů. Porazil ho Miroslav Nenutil z ČSSD.

Spustit audio