Františkovy Lázně mají novou starostku, do funkce nastoupila Lenka Průšová

31. leden 2023 11:25

Po čtyřech měsících od komunálních voleb mají Františkovy Lázně nové vedení města. Na základě hlasování zastupitelstva a nově ustavené koalice povede lázeňské město Lenka Průšová z uskupení Františkovy Lázně – sdružení místních.

O podobě nové rady a funkci starosty zastupitelé hlasovali v pondělí 30. ledna, na svém prvním letošním zasedání. „V současné době vznikla koalice, která má osm členů v zastupitelstvu. Má většinu. Koalice je složená ze tří skupin. Je to sdružení místních jako vítězná strana, je tam uskupení ANO 2011 a i kolega ze sdružení Pro Františkovy Lázně, tedy Pro zdraví a sport,“ uvedla nová starostka města Lenka Průšová.

Podle ní chce nové vedení města po nástupu do funkcí řešit jako prioritu pracovní problémy na františkolázeňské základní škole. „Samozřejmě nás čeká obrovské množství práce. Jako prvořadý úkol vidíme řešení situace na Základní škole Františkovy Lázně, kde je momentálně vyhlášena stávková pohotovost. U těch velkých investic nepředpokládáme zásadní změny, protože spousta investic je pod dotacemi, nechceme přivést město do nějakých potíží v rámci vracení dotací a podobně,“ říká nová starostka Lenka Průšová.

Františkovy Lázně – sdružení místních získalo kromě pozice starostky i funkci prvního místostarosty. Tu bude zastávat Ivo Mlátilík. Ze stejného sdružení je i člen rady Rudolf Iterský. V městské radě bude jako druhý místostarosta pracovat Otakar Skala z hnutí Pro Františkovy Lázně a radní Jan Kropáček z hnutí ANO.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio