Fotografka Anna Šíma Kopková provokuje v karlovarské Becherově vile

11. listopad 2021 10:25

Modelky mezi plastovými odpadky v přírodě a další provokativní ekologicky laděné velkoformátové fotografie představí ve čtvrtek v karlovarské Becherově vile Anna Šíma Kopková. V 17 hodin tam začíná její výstava nazvaná PaLidi.

„Jsou tu tři fotografické cykly. Dva z nich jsou vyvrcholením mého doktorandského studia výtvarného umění na Technické univerzitě v Liberci, Nymfy z odpadu a Přírodní Karkulky,“ uvedla autorka. Sérií Nymfy z odpadu poukazuje na ničení přírody.

„Snažím se o sdělení v rámci ekologie. Je to taková absurdita jakési bizarní grotesky. Snažím se poukázat na to, že když budeme dnes slabě lehkomyslní, zítra můžeme být lehce slabomyslní,“ varuje před smířením se se současným stavem Anna Šíma Kopková.

Na jejích snímcích jsou nahé modelky v přírodě mezi odpadky z plastu, na dalších pak například různě stylizované živé obrazy s dívkami v interiéru i exteriérech. „Ráda provokuji, jsem ráda, když mé snímky vyvolávají konfrontaci,“ shrnula autorka. Její práce si mohou návštěvníci prohlédnout do 28. listopadu.   

autor: Josef Šorfa
Spustit audio