Firma ČEZ ukončila spolupráci s karlovarským filmovým festivalem

16. březen 2018 16:30
Zprávy

Spolupráce Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a generálního partnera, Skupiny ČEZ byla před začátkem letošního ročníku ukončena. Filmová přehlídka se v lázeňské metropoli letos uskuteční od 29. června do 7. července. Spolupráce trvala 16 let.

Jako důvod vypovězení partnerské smlouvy uvedlo vedení společnosti, že „s ohledem na vývoj hospodářských výsledků, není v našich možnostech, aby Skupina ČEZ byla v roce 2018 generálním partnerem MFF Karlovy Vary.“

Skupina ČEZ spolupracovala s MFF Karlovy Vary na pozici generálního partnera od roku 2002

„Děkujeme za šestnáct let trvající podporu a spolupráci. I díky tomuto spojení se podařilo z karlovarského festivalu vybudovat mezinárodně respektovanou značku, festival s jasnou uměleckou vizí a vysoce profesionální organizací, který má pevné místo mezi světovými filmovými přehlídkami a těší se velkému zájmu odborné veřejnosti i filmových diváků,“ řekl prezident festivalu Jiří Bartoška.

„Karlovarský festival, který je dlouhodobě podporován ministerstvem kultury, karlovarským krajem i městem Karlovy Vary, významně přispívá k propagaci České republiky nejen v kulturním prostředí. Je nám líto, že současná situace nedovolí Skupině ČEZ pokračovat nadále v naší dlouholeté spolupráci,“ doplnil Jiří Bartoška.

„Ukončení smlouvy ze strany generálního partnera pouhé čtyři měsíce před začátkem 53. ročníku pro nás jako organizátory představuje komplikaci především z časového hlediska. Věříme však, že najdeme způsob, jak tuto situaci zvládnout, “ dodal Jiří Bartoška.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio