Energie ztratila pátý zápas v řadě, prohrála i s Hradcem Králové

18. únor 2019 08:30

Karlovarští hokejisté padli v pátek (15.2.) v podvečer na ledě Litvínova v prodloužení. Výhru jim pak nepřinesl ani nedělní domácí souboj s Hradcem.

Přestřelka v Litvínově vynesla pouze bod

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary

Po třech prohraných derby s Vervou padla Energie i v posledním vzájemném souboji základní části v pátek 15. února. S pukem v první třetině více operovala Verva, což jí v kombinaci s trochou trpělivosti vyneslo krátce před polovinou prvního dějství úvodní gól zápasu, když Pichého ránu z dálky těsně před Novotným tečoval domácí kapitán Michal Trávníček. Karlovarští začali být aktivnější, ale do konce úvodní dvacetiminutovky zůstal stav 1:0.

Do druhé třetiny vlétla na led podstatně efektivnější Energie. Už ve druhé minutě periody se blýskl střelou pod víko Sebastian Gorčík. Sotva o 49 sekund později za záda Petráska proletěl nadvakrát tečovaný puk. Druhou branku zařídil Jakub Flek. Poslední slovo ve druhém dějství měl Litvínov. Prudkou střelou vyrovnal Sebastien Piché. Ve 33. minutě znovu navýšil znovu útočník Jakub Flek. Ovšem znovu měli Litvínovští připravené eso v rukávu, konkrétně se jmenovkou Juraj Mikúš. 

Po necelých čtyřech minutách poslední třetiny se ve svém prvním utkání za Energii po více než třech měsících prosadil Jaromír Kverka a kromě návratu svého týmu do vedení mohl slavit i svůj vůbec první extraligový gól v letošní sezóně. Další gólové radosti se litvínovský stadion přece jen ještě dočkal. V 54. minutě protečoval Ondřej Jurčík ránu Tročinského až za záda karlovarského brankáře.

Utkání rozhodlo prodloužení, které nemělo dlouhého trvání. 65 sekund po zahajovacím buly se z mezikruží prosadil Juraj Mikúš.

Čtyři inkasované branky, tentokrát bez bodu

Nedělní souboj s Hradcem začal i skončil lépe pro hosty, ti otevřeli skóre už v sedmé minutě díky střele Matěje Pauloviče. Hradečtí nepolevovali a nedávali energetikům možnost vytvořit si šanci. Ve dvanácté minutě byli hosté ve dvoubrankovém vedení, Filip Pavlík si najel s kotoučem do mezikruží a bekhendem překonal Novotného. Ke konci první periody hrál Hradec dokonce ve třech, všechny pokusy a následné dorážky ale hradecký brankář Pavelka úspěšně pochytal.

Druhého dějství začali domácí s Janem Bednářem v brance. Na rozdíl jediné branky dostal Energii ve 28. minutě Jakub Flek, když se ve středním pásmu prodral ke kotouči a tryskově dojel až před Pavelku. Kapitán domácích Skuhravý byl v 29. minutě po odpískaném zásahu do oblasti hlavy a krku poslán na 2+10 minut na trestnou lavici a Královehradečtí tuto výhodu využili. Filip Pavlík po nedelé minutě znovu poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Energie se po návratu z kabin snažila, jak jen mohla, a vymýšlela recept na druhý gól, Pavelkovi se ale dařilo ničit jednu karlovarskou šanci za druhou. Nakonec se až v třiapadesáté minutě znovu prosadil Hradec díky Petru Štindlovi, který zůstal sám před domácí klecí a tečoval. Domácí se ještě v posledních minutách snažili alespoň o korekci skóre, to se jim ale nepodařilo. Tři body si tak odvezl Hradec.

autor: nkr | zdroj: HC Energie Karovy Vary (hokejkv.cz)
Spustit audio