Energie porazila Slavii a zahraje si baráž

19. březen 2018 07:25
Zprávy

Hokejisté Energie v nejkratším možném termínu prošli play-off WSM ligy a zajistili si účast v baráži o extraligu! Čtvrté semifinále na Slavii přineslo vyrovnaný hokej, Západočeši úspěli díky skvělému výkonu brankáře Novotného a lepšímu proměňování šancí. Díky výhře v semifinále a základní části se energetici také stali mistry WSM ligy.

V Edenu se zaplněný kotel karlovarských fanoušků radoval z první trefy v 25. minutě. Střelu kapitána Václava Skuhravého vyrazil Frodl pouze před Petra Stloukala, který puk doklepl do odkryté branky. Domácí reklamovali Stloukalovo údajné kopnutí do puku, ale rozhodčí gól uznali.

Tlak hostů vyústil v druhou branku 17 vteřin před koncem druhé části. Útočník Tomáš Rachůnek si od mantinelu vybruslil až před Frodla, který na jeho zakončení nestačil.

V závěrečné třetině Energie kontrolovala hru a Pražané už dvougólové manko nedokázali smazat, přestože v závěru to i díky přesilové hře a odvolání Frodla zkoušeli v šesti. Konečnou podobu skóre stanovil Flek do prázdné branky. Novotný v play off vychytal čtvrté čisté konto a v osmi duelech obdržel stejný počet branek.

Semifinále play off první hokejové ligy - 4. zápasy:

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 0:3 (stav série 0:4)

Branky: 25. Stloukal, 40. T. Rachůnek, 60. Flek. Rozhodčí: Doležal, Petružálek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1985.

zdroj: ČTK
Spustit audio