Energie počtvrté padla s Třincem. Volejbalisté nestačili na největšího favorita Ligy mistrů

Karlovarští hokejisté ani na čtvrtý pokus nedokázali porazit třinecké oceláře. Italští obhájci stříbra smetli Karlovarsko 3:0 na sety.

Karlovarští hokejisté v pátek ztratili vedení na ledě Mladé Boleslavi a prohráli 2:3, v neděli ani na čtvrtý pokus nedokázali porazit třinecké oceláře. V souboji s druhým týmem tabulky sice drželi krok a po trefě Stanislava Balána hrajícího pětistý extraligový zápas vedli, hosté však zvládli během čtyř minut utkání otočit a ze západu Čech vezou všechny tři body.

Inkasovaný gól Oceláře nakopl a Novotný v domácí kleci měl najednou plné ruce práce i nohy práce. Se dvěma šancemi Třineckých si ještě poradil, ve 29. minutě už ale po akci Arona Chmielewského inkasoval.

O půl minuty mohlo být ještě hůře, jenže sólo Draveckého zvládl Novotný vychytal. Skóre se měnilo záhy. Štěpán Novotný si v polovině 32. minuty si sjel kolem vlastní střídačky až před brankáře Energie a trefil se do pravého horního růžku.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí

Blízko vyrovnání byli při vlastní přesilové hře, jenže Hrubec, i když s velkými obtížemi, pochytal všechny jejich pokusy.

Oceláři hrozili v poslední třetině ojediněle, ale když už, byla z toho velká šance. Na začátku 58. minuty byli domácí blízko vyrovnání. Rozhodnutí přinesla předposlední minuta základní hrací doby, kdy Filip Novotný chytil do lapačky střelu z větší vzdálenosti, následně chtěl puk rozehrát holí, ten však minul a Erik Hrňa už měl snadnou práci, když mu zbývalo jen trefit prázdnou branku Energie.

Nemáme se za co stydět, prohlásil Rejlek po prohře v Itálii

Také Karlovarští volejbalisté zaznamenali další prohru. Mnozí experti označují tým Civitanovy za největšího favorita Ligy mistrů. Italský celek předpoklady potvrzuje a suverénně míří do play off.

Žádný ze tří setů nedospěl do vyrovnanější koncovky, tým Karlovarska získal maximálně 18 bodů. Ve druhé sadě se už hosté těšili z průběžného vedení. „Vadí mi, že když už se dostaneme třeba o tři body nahoru, tak okamžitě spadneme v jedné rotaci bod za ně, to znamená, že dostaneme čtyřbodovou sérii,“ řekl Novák.

Cucine Lube Civitanova - VK ČEZ Karlovarsko

V dresu Karlovarska se na hřišti Civitanovy vystřídalo postupně jedenáct hráčů. Univerzál Filip Rejlek odehrál v základní sestavě dva sety a na výkonu hostujícího mužstva hledal pozitivní momenty.

„Nemáme se za co stydět, byl to jeden z našich nejbojovnějších výkonů v Lize mistrů. Mrzí mě ty bodové série, které jsme dostali, hlavně blok Leal, Simon, ten byl smrtelný. Samozřejmě by bylo příjemné takové hráče porazit, ale byla i čest si s nimi zahrát, zážitek, na který se nezapomíná,“ řekl Rejlek.

Nejbližší utkání odehrají volejbalisté Karlovarska zase před vlastním publikem. V 18. kole extraligy přivítají v pondělí (4.2.) tým z Ústí nad Labem.

autor: nkr | zdroje: HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz) , VK ČEZ Karlovarsko (www.vk-karlovarsko.cz)
Spustit audio