Dvě stě policistů kontroluje tržnici Lipový Dvůr v Aši. Několik prodejců zadrželi

9. září 2014

Dvě stovky policistů obsadily tržnici Lipový Dvůr v Aši na Chebsku. Při největší razii v Karlovarském kraji za posledních 11 let kriminalisté kontrolují nejen na kamenné obchody a stánky, ale vůbec poprvé také auta bez registračních značek. Nelegální zboží je totiž často uschované právě v nich.

Razie začala přesně v 11 hodin. Trhovce překvapila, hned po příjezdu policistů se rozutekli, přesto jich kriminalisté 12 zadrželi.

Jak uvedl šéf krajské hospodářské kriminálky Jiří Vopálenský, soudce policistům povolil prohlídky asi stovky objektů a také 19 aut bez registračních značek.

„Máme podezření, že v těch vozidlech se nachází nelegální zboží a předpokládáme, že by se tam mohly nacházet i drogy,“ uvedl Vopálenský.

I když policejní pes některé vozy označil, drogy v nich zatím policisté nenašli, nelegální zboží však ano. Třeba tisíce cigaret – podle nápisů z Ruska či Ukrajiny.

Také ve stáncích policisté zabavovali – padělky oblečení, kabelek, obuvi či pirátská CD nebo DVD – a plných padělků bylo i několik tajných skrýší přímo za prodejními stánky. Zboží policisté sepisují a dávají do označených pytlů.

Tržnice Lipový Dvůr je rozsáhlý areál. Proto tam policisté zřejmě při kontrolách stráví dva dny.

autoři: Andrea Strohmaierová , kov
Spustit audio