Dům kultury Ostrov jako významný představitel architektury 50. let se dočká velké obnovy

29. leden 2019 10:30

Dům kultury na Mírovém náměstí v Ostrově na Karlovarsku je stěžejní dominantou celého Nového Ostrova. V letošním roce se dočká zahájení rozsáhlých oprav.

Dům patří svým architektonickým výrazem a monumentalitou k výrazným stavbám odrážejícím historii města. Památková hodnota objektu spočívá rovněž v autenticky zachovaném výrazu stavby s původními prvky včetně výplní i interiéru včetně původního mobiliáře.

Autorem architektonického návrhu byl akademický architekt Jaroslav Krauz s kolektivem pracovníků závodu Budování n.p. Jáchymovské doly, vedeným Josefem Sedláčkem. Dostavěn a slavnostně otevřen byl 1. 5. 1955.

Město vyhlásilo před několika dny veřejnou zakázku na opravu omítky a výměnu a repasi oken a dveří na Domě kultury na Mírovém náměstí. Zadávací řízení by mělo být s největší pravděpodobností ukončeno 13. února, pokud nebude třeba posouvat lhůtu k uzavření řízení.  Předání staveniště je plánováno na duben letošního. Práce jsou plánovány na období od 10. 5. 2019 do 31. 8. 2020.

V 1. etapě budou vyměňována a repasována okna, dveře na průčelí domu kultury a zároveň v zadní části, kde budou prováděny i práce na fasádě. Ve 2. etapě bude dokončena výměna zbývajících oken, dveří a dokončena celá fasáda na budově.

autor: nkr | zdroj: Město Ostrov
Spustit audio