Dožínky Plzeňského kraje letos proběhnou v Dýšině

5. září 2024

Oblíbené Dožínky Plzeňského kraje se blíží! Letos zavítají v neděli 8. září do Dýšiny nedaleko Plzně. Dožínková slavnost bude spojená také s vyhlášením vítězů soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2024.

Dožínky - program

Organizátoři akce slibují bohatý program. Návštěvníci budou mít příležitost vidět ukázky dožínkové vazby, zdobení koní a vozů i ukázky tradičních řemesel. Mohou se rovněž přidat k dožínkovému průvodu, který povede krojovaný Soubor písní a tanců Jiskra za doprovodu živé muziky. Chybět nebudou ani ochutnávky a prodej oceněných regionálních potravin.

O hudební doprovod se postará pěvecký soubor Gutta z Dýšiny a hudební skupina Václava Žákovce. Během dne několikrát vystoupí Soubor písní a tanců Jiskra z Plzně a návštěvníci Dožínek se mohou těšit i na koncert Petra Kocmana s doprovodnou skupinou PK band.  

Co si během dožínkových slavností v Dýšině nenechat ujít? Jak se nejlépe do Dýšiny dopravit a kde zaparkovat? Poslechněte si rozhovor! Našimi hosty byli Eva Mertlová, tisková mluvčí Plzeňského kraje a Helena Hnojská z obecně prospěšné společnosti Úhlava.

Spustit audio

Související