Dopravní terminál v Sokolově začne fungovat v září

5. květen 2011

Nový dopravní terminál, který sloučí autobusové a vlakové nádraží, začne sloužit od září v Sokolově. Obyvatelé města i turisté tak budou moci využívat všech typů veřejné dopravy v jednom dopravním uzlu a plynule se přesouvat podle potřeby z autobusu na vlak nebo městskou hromadnou dopravu.


Sokolovský dopravní terminál přijde na 110 milionů korun. Z toho 93 a půl milionu zaplatí Evropská unie, zbytek město Sokolov, Karlovarský kraj a stát.

Stavba začala loni v březnu a podle prvních plánů měl být dokončen do konce roku. Jenže dodatečné úpravy projektu, zejména možnost využít pro odbavování cestujících část budovy vlakového nádraží, termín dokončení posunuly.

Snahou bylo, aby si cestující mohli koupit jízdenky jak na autobus, MHD i na vlak. Město proto využilo nabídky a část nádraží od ČD koupilo za 2,5 milionu korun. České dráhy mají během letošního roku také zrekonstruovat svou část nádraží. Není ale jisté, jestli to bude hned v návaznosti na dokončený terminál, nebo o něco později.

Na ploše autobusového nádraží zbývá dokončit už poslední úpravy. Na začátku května se tam už vrátily i zastávky MHD. Současné autobusové nádraží, které leží vedle sportovní haly, se stane po dokončení terminálu parkovištěm.

autor: Růžena Valková
Spustit audio