Dobrovolní hasiči v Chodově mají novou cisternu za více než 11 milionů korun

18. březen 2024 11:55

Dobrovolní hasiči v Chodově převzali od města novou cisternu, jejíž hodnota přesahuje 11 a půl milionů korun. Podle vedení města je tato investice nezbytná a posílí bezpečnost nejen obyvatel Chodova, ale i okolních oblastí.

Jedním z důvodů, proč se město rozhodlo investovat do nové techniky, byly nedávné události, jako byl požár nákupního centra v Chodově nebo lesní požár v Národním parku České Švýcarsko. Na obou místech se dobrovolní hasiči z Chodova ukázali jako klíčoví aktéři v boji s ohněm.

Dobrovolní hasiči v Chodově mají novou cisternu

Nová cisterna je vybavena moderní technikou a poskytuje hasičům veškeré potřebné vybavení. Auto je vybavené pro zásahy při požárech, dopravních nehodách i pro případy technické pomoci. Podle velitele družstva Petra Sedláka vyjíždějí dobrovolní hasiči nejčastěji právě k technickým zásahům.

„Provádíme i ve spolupráci se záchrannou službou transport pacientů ve složitých podmínkách, provádíme často různé otevírání dveří v případě nebezpečí z prodlení a často jezdíme i dopravní nehody,“ řekl Sedlák.

Radnice obnovuje techniku pro dobrovolné hasiče pravidelně. „U nás je to obměna. Za přibližně tři a půl milionu korun se nám podařilo prodat předchůdkyni, takže i to pomohlo k lepšímu financování auta. Město to nemusí samo hradit ze svého rozpočtu. Jeden a půl milionu nám poskytl Karlovarský kraj,“ dodal starosta Patrik Pizinger z hnutí Místní.

Spustit audio