Dobrovolní hasiči se mohou radovat ze 14 nových automobilů

7. srpen 2017

Starostům čtrnácti obcí z regionu byly slavnostně předány dopravní automobily pro jednotky sborů dobrovolných hasičů. Jejich nákup byl financován z programu ministerstva vnitra, Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru a z prostředků Karlovarského kraje.

Z nového dopravního automobilu se mohou radovat dobrovolní hasiči z Děpoltovic, Hájku, Hazlova, Horní Blatné, Hranic, Chebu, Krásna, Libé, Lomnice, Mnichova, Otročína, Staré Vody, Šindelové a Vojkovic.

„Velice si vážím úsilí, odvahy a obětavosti dobrovolných hasičů. Jsou to lidé, kteří utíkají od svých rodin a domovů, aby pomohli ostatním v nouzi, mnohdy s nasazením vlastního života a zdraví. Jsem proto moc ráda, že jim mohu slavnostně předat nové vozy a pevně věřím, že jim pomohou v jejich náročné práci,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Centrálním zadavatelem pro nákup nových dopravních automobilů byl Karlovarský kraj. Cena jednoho vozu dosáhla částky 831 tisíc korun. U devíti obcí byl nákup vozu financován rovným dílem ze státní a krajské dotace. U zbylých pěti byl plně hrazen z prostředků kraje.

„Dopravní automobily v základním provedení umožňují přepravu jednotky požární ochrany na místo zásahu nebo přepravu osob. Nejsou vybaveny vestavěnou hasicí technologií ani pevnými úchyty pro její stálé umístění,“ doplnil náměstek hejtmanky Petr Kubis.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio