Do velichovské hospody U Lípy jezdí hrát kapely z celého světa. Vystoupí tam i Laco Déczi

5. červen 2023 10:35

Sezona letních koncertů začíná ve Velichově na Karlovarsku. Do malé obce u řeky Ohře každoročně přijíždějí kapely z řady zemí světa. Už v pátek 9. června tam zahraje trumpetista Laco Déczi se spoluhráči z kapely Celulla New York.

Za fenoménem, který láká do malé obce posluchače z celého západu Čech a dík y Ohři i tuzemské vodáky, stojí Jan Bitman. Hospodský, promotér a baskytarista. Sám hraje v kapelách Brutus, Tsunami a Kalandr a Revival band. „Program máme různožánrový. Hraje se tu punk, klidně i dechovka, rock'n'roll, různé tributy. Ale nejvíc se tu hraje blues,“ poznamenává promotér Bitman.

 Letošní country a bluegrass festival ve Velichově bude už v pořadí devatenáctý. U řeky Ohře si zahrají například i maďarští hudebníci z kapely 100% Stoned, hrající hudbu Rolling Stones. Cestou na svém turné se zastaví ve Velichově rodák z Buenos Aires Demian Dominguez se svou kapelou Demian Band.

Žánrovou pestrost dokumentují i pravidelné koncerty jazzového trumpetisty Laca Décziho. Program letošní sezony v hostinci U lípy najdete na webových stránkách.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio