Do moderního zázemí Městské knihovny Sokolov stěhují knihovnice přes 100 tisíc výtisků

31. červenec 2020 13:00

Víc než 100 tisíc výtisků a knih přeskládaly v tomto týdnu pracovnice městské knihovny v Sokolově. Ta bude od září fungovat v novém zázemí, které vzniklo v historických objektech na Starém náměstí.

Prázdné regály a stovky nevybalených krabic s knihami. Tak to vypadá v novém zázemí městské knihovny v Sokolově. To vzniklo rekonstrukcí dvou objektů na historickém Starém náměstí. Právě tam knihovnice přestěhovali víc než 100 tisíc výtisků ze sokolovského zámku, kde do teď sídlily. Jedna bedna s výtisky, které knihovnice přesouvají společně se stěhovací firmou, váží až 30 kilogramů.

Nové zázemí je nejen větší, ale je tam i modernější zázemí. „Největší změnou je bezbariérovost, protože jsme měli oddělení pro dospělé v prvním patře, kam lidé museli po schodech, což bylo pro některé docela problematické. Tady si vlastně všude mohou vyjet výtahem,“ řekla ředitelka městské knihovny Daniela Drobečková.

Rekonstrukce a vybavení nových prostor knihovny vyšla na více než 40 milionů korun. Pro čtenáře se slavnostně otevře 1. září letošního roku.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio