Do Kyselky začne o víkendu jezdit speciální linka z Karlových Varů

25. červen 2020 10:00

Od soboty 27. června bude spuštěna víkendová autobusová linka č. 14 spojující Karlovy Vary s přilehlou obcí Kyselka. Jízdenka bude zároveň vstupenkou do Mattoni Muzea.

Společný projekt připravilo město Karlovy Vary, Dopravní podnik Karlovy Vary a zdejší výrobce minerálních a pramenitých vod, Mattoni 1873. Prázdninová linka bude jezdit od 27. června do 30. srpna.

Cena základního jízdného je 40 korun, za zpáteční jízdenku cestující zaplatí 60 korun. Děti a osoby s průkazem ZTP a ZTP/P mají jízdné o polovinu levnější. Jízdenka bude zároveň vstupenkou do Mattoni Muzea, kde základní vstupné činí 80 korun.

„Obec Kyselka je již od počátku domovem značky Mattoni a je nám proto ctí, že se můžeme podílet na aktivitách, které přispívají k oživení této oblasti. Věříme, že tomu napomůže i atraktivní expozice v Mattoni Muzeu,“ vysvětluje Ondřej Postránský, ředitel pro strategický marketing společnosti Mattoni 1873.

Návštěvníci se zde také mohou vydat na naučnou Mattoniho stezku „Po stopách skřítků“. V průběhu příjemné procházky zjistí mnoho informací o historii Kyselky a o budovách bývalých lázní, které postupně prochází stavební obnovou. Trasa naučné stezky je vedena z velké části po původních promenádních cestách z dob Heinricha Mattoniho.

autor: nkr | zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Spustit audio