Do kin v regionu se během festivalu dostane exkluzivní předpremiéra filmu Oklamaný

4. červenec 2017

Karlovarský kraj chce během letošního 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu přiblížit i těm lidem v regionu, kteří nebudou přímo v Karlových Varech, festivalové dění a umožnit jim vidět některý z filmových hitů. S organizátory festivalu proto dojednal mimořádné představení festivalového filmu v Ostrově, v Sokolově, Chodově, v Chebu a v Mariánských Lázních. Projekce začíná dnes v 19:30 hodin.

Nepůjde rozhodně o tuctovou záležitost, promítat se totiž bude nový film režisérky Sofie Coppolové s názvem Oklamaný. V hlavní roli se představí držitelka Oskara Nicole Kidman a herec Colin Farrell. Diváci v kinech mimo Karlovy Vary uvidí film bezprostředně po prvním uvedení ve Velkém sále hotelu Thermal.

„Mám velikou radost, že se nám společně podařilo nabídnout lidem, kteří například neseženou lístky na festival, nebo nemají možnost z různých částí kraje cestovat do Karlových Varů, doslova filmovou lahůdku v podobě předpremiéry filmu plného hollywoodských hvězd,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Příběh Oklamaného zavede diváky do období americké občanské války. V uzavřeném společenství chovanek a vedoucích dívčího internátu kdesi ve Virginii roku 1864 se ocitne zraněný voják nepřátelské unijní armády. Soucit, s nímž ho ženy přijmou a ošetřují, začne v průběhu jeho uzdravování nahrazovat žárlivost a soupeření o jeho přízeň. V hlavních rolích dále hrají Elle Fanning nebo Kirsten Dunst.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio