Do Chebu se opět sjedou umělci z Česka i ze světa. Začínají Chebské dvorky

12. červen 2013

V Chebu dnes startuje 11. ročník Chebských dvorků. Na krajském festivalu uměleckých projektů se sejdou příznivci umění nejen z Česka, ale i z dalších zemí Evropy. Akce je natolik oblíbená, že ji každý rok navštíví několik tisíc lidí.

Na 25 místech v historickém centru města se představí výtvarníci, fotografové i sochaři. Chybět nebudou tvůrčí dílny, divadlo, hudba nebo filmové projekce. Letošní ročník přinese několik drobných změn…

„Jedna změna je, že hlavní pódium bude umístěno v hradním příkopu pod hradem. Druhé nové místo je zrekonstruovaná papírna za hotelem Hvězda,“ říká ředitel pořádající chebské Galerie 4 Zbyněk Illek.

Chebské dvorky jsou festival pod širým nebem, na který kromě českých umělců i neumělců přijedou třeba výtvarníci z celkem šesti zemí světa. A bude jich na 150.

Návštěvníci se opět mohou těšit na takzvanou prostorovou instalaci, kdy na zdech i plotech budou vystavena jednotlivá díla všech výtvarníků. Výstavy budou přístupné od čtvrtka do soboty vždy od 10 až 17.30 hodin.

Spustit audio