Do Chebu letos zavítalo více turistů než vloni. Hrad navštívilo už zhruba 50 tisíc lidí

15. říjen 2019 10:00

Valdštejnské slavnosti nebo Wine and Food festival. To byly nejvíce navštěvované akce letošní turistické sezony v Chebu. Ta sice ještě oficiálně neskončila. Cheb už ale začal s hodnocením jejího hlavního období.

Podle dosavadních výsledků, které představilo chebské infocentrum, letos navštívilo západočeské město více turistů než v loňském roce. Během letošní hlavní sezony, tedy od června do září, navštívilo chebské infocentrum necelých 45 tisíc lidí, což je zhruba o deset procent víc než za stejné období v loňském roce. Do západočeského města jezdí díky jeho pozici velké množství německých turistů. I přesto ale stále převládají návštěvníci z celé České republiky.

Nejnavštěvovanějším místem zůstává Chebský hrad

Podle vedení města zůstává jedním z nejvíc navštěvovaných míst Chebský hrad, kam během letošní sezony zatím zavítalo zhruba 50 tisíc lidí. Oblíbené jsou také prohlídky historických krovů měšťanských domů na náměstí Jiřího z Poděbrad. V letošní sezoně ale návštěvníky přilákaly i jednorázové akce, jako například Valdštejnské slavnosti nebo první ročník Wine and Food festivalu.

Radnice chce navázat právě na letošní první ročník takzvaného gastro festivalu a kromě této akce plánuje radnice také slavnosti piva a vína. Ty by mohli příznivci dobrého jídla a pití navštívit příští rok v červnu i v září.  Podle starosty Antonína Jalovce pro město bude ale nejvýznamnější událostí příští sezony 50. výročí od konání prvního ročníku mezinárodního festivalu dechových skupin Fijo.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio