Dnes ve dvě hodiny odpoledne skončí v Česku krajské a senátní volby

7. říjen 2016

Celé Česko se od včerejšího dne ponořilo do krajských a senátních voleb. Volit se začalo v pátek ve 14 hodin. Ve třinácti krajích obmění voliči zastupitelstva obcí a měst a v 27 senátních obvodech zvolí budoucího senátora. Hlasování končí dnes ve 14 hodin.

V krajských volbách mají voliči v Karlovarském kraji na výběr z celkem 20 politických stran a hnutí. Celkem v kraji kandiduje 867 lidí. Je to o zhruba dvě stovky více než při minulých krajských volbách. Průměrný věk kandidátů je 46 let, nejstaršímu je 87 let.

V Karlovarském kraji se krajských voleb zúčastní 134 obcí, které otevřou celkem 347 volebních místností.

Na Karlovarsku si budou lidé vybírat i svého zástupce do Senátu. A to z osmi kandidátů - dvou žen a šesti mužů. To pravé napětí začne dnes ve 14 hodin, až se všechny volební místnosti uzavřou.

Čtěte také:
VIZITKY KRAJSKÝCH LÍDRŮ
VIZITKY KANDIDÁTŮ DO SENÁTU

Dnes budou volební místnosti otevřené od 8:00 do 14:00 hodin. Přibližné výsledky voleb budou známé dnes večer. Zde je můžete sledovat minutu po minutě:

 

Volební klání můžete sledovat také na Zpravodajském webu Českého rozhlasu, které nabídne průběžné i konečné výsledky z vašeho nejbližšího okolí, a to přímo na hlavní stránce. Stačí si předem na webu vybrat obec, jejíž výsledky vás zajímají.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio