Divadlo Husovka uvede premiéru. Ukáže, jak to chodí v korporátu a další dvě Velké maličkosti

26. leden 2024 10:35

Premiéru tří dramatických útvarů pod názvem Velké maličkosti připravilo na páteční večer karlovarské Divadelní studio D3 v Divadle Husovka.

„Jedná se o tři drobné divadelní útvary, tři drobničky, které jsme si udělali pro radost. První se jmenuje Džin protřepat nemíchat. Připravili jsme ho s Vladimírem Kalným z městské knihovny v Lokti. Jedná se o povídku z knihy Harlana Ellisona Vrchol vulkánu. Je to taková ironická variace na Pohádky z tisíce a jedné noci. A musím říct, že se při ní královsky bavíme,“ říká Petra Richter Kohutová.

Jako druhá přichází na řadu jednoaktová hra Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen. „Je to historická meditace o 28. říjnu na motivy textů Václava Havla Zítra to spustíme a Josefa Čapka Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen,“ upřesňuje režisérka Lucie Veličková s tím, že ve hře uvidí diváci Miroslavu a Radka Exnerovy.

Závěr večera, kterým provází Petr Hunyor, patří Barboře Šmudlové a Petře Richter Kohutové. Představí se ve scénickém čtení nazvaném Bez nevhodných citů, které vychází z rozhlasové hry Mikea Bartletta Nekorektní vztahy.

„Chtěla bych zdůraznit, že je to obrovská příležitost pro Báju Šmudlovou, pro ni jsme tenhle dialog vybírali,“ dodává Kohutová ke hře z korporátního prostředí o vztazích mezi nadřízenou a podřízenou. „A to v čase převeliké korektnosti,“ dodala Kohutová. Premiéra Velkých maličkostí začne v karlovarském Divadle Husovka v pátek od 19:30.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio