Distribuční centrum Tchiba bude druhou největší logistickou halou v ČR

14. září 2016

V chebském průmyslovém parku byla slavnostně představena hrubá stavba první části obřího distribučního centra společnosti Tchibo. Už na konci letošního roku se odsud má začít rozvážet zboží, které si zákazníci objednají prostřednictvím e-shopu.

Během posledního roku zamířili do zdejšího průmyslového parku čtyři velcí investoři. Stojí zde již haly čínského výrobce dílů pro automobilový průmysl BWI a logistické firmy DHL. Kromě distribučního centra Tchiba se zde pak buduje také moderní závod na výrobu dřevěných přepravních obalů německého koncernu Deufol.

„Čtyři noví investoři vytvoří přes tisícovku pracovních míst. To by měl být velký impuls pro rozvoj našeho města. Už teď máme signály, že se mzdy začínají v Chebu zvyšovat a kdo nechce přidat, o zaměstnance přichází,“ říká starosta Petr Navrátil.

„Zaznamenali jsme také rostoucí zájem o pronájem bytů. Ve spolupráci s developery proto chceme připravit lokality pro výstavbu nových činžovních i rodinných domů. Půjde především o bývalá kasárna na Zlatém vrchu, stavět by se ale mělo i u sídliště Skalka nebo v centru města na pozemcích po Rudolfinu,“ dodává Navrátil.

Příchod Tchiba katapultoval Cheb na pozici nejrychleji rostoucí průmyslové zóny

Chebské distribuční centrum Tchiba má mít rozlohu 73 tisíc metrů čtverečních. Po dokončení jeho druhé části v příštím roce se tak po Amazonu v Dobrovízi stane druhou největší logistickou halou v České republice. Práci zde přitom postupně najde až 350 lidí.

Stavba haly v chebském průmyslové zóně

„V prvních týdnech po uvedení do provozu budeme v chebském distribučním centru připravovat zásilky pouze pro český trh. Postupně přibude celá střední a východní Evropa a jižní část Německa. Denně by odsud mohlo putovat až 60 tisíc balíků,“ uvedl člen představenstva společnosti Tchibo Holger Bellmann.

„Díky Tchibu je portfolio investorů v chebském průmyslovém parku natolik různorodé, jako v málokteré jiné zóně v České republice. Do budoucna to slibuje ekonomickou stabilitu a vyšší odolnost proti případným hospodářským výkyvům,“ uzavřel Milan Kratina, předseda představenstva finanční skupiny Accolade, které nájemní haly v průmyslovém parku patří.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio