Den velkých změn. U karlovarských hokejistů i volejbalistů končí hlavní trenéři

Sport v Karlovarském kraji prochází změnami, a to na hlavních trenérských postech. Hokejová Energie i volejbalový tým VK ČEZ Karlovarsko oznámili výměnu lídrů A-týmů.

U volejbalistů Karlovarska skončil australský trenér Liam Sketcher. Západočeský klub tak reagoval na nedávné vyřazení z Českého poháru od prvoligového Hradce Králové. Novým koučem se stal Ondřej Hudeček, informovalo Karlovarsko na webu.

Sketcher v pozici hlavního trenéra před touto sezonou vystřídal Jiřího Nováka, který se chtěl naplno věnovat reprezentaci. Australský trenér byl pro vedení klubu náhradní variantou poté, co ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit původně vybraný Martin Kop.

„Klub po vzájemné dohodě opouští Liam Sketcher a na jeho místo nastupuje Ondřej Hudeček. Bývalý reprezentant, který s Karlovarskem získal tři mistrovské tituly (jeden jako hráč, dva jako sportovní manažer) se rozhodl klubu pomoci v těžké chvíli. Krýt záda mu bude Jakub Salon, který zůstává na pozici prvního asistenta a družstvo dobře zná,“ okomentoval tým výměnu.

Z Energie odchází David Bruk

 Po vzájemné dohodě ukončilo spolupráci vedení klubu HC Energie Karlovy Vary s dosavadním hlavním trenérem A-týmu Davidem Brukem. Mužstvo povede z pozice hlavního kouče ve zbývající části sezony dosavadní asistent Václav Eismann, asistentem zůstává Vojtěch Šik a trenérem brankářů Pavel Kněžický.

„Po pondělním jednání vedení klubu s hlavním trenérem Davidem Brukem vzešla s ohledem na současné výsledky vzájemná dohoda o ukončení spolupráce,“ uvedl klub na svém webu.

David Bruk přišel k A-týmu Energie před sezonou 2022/23. V uplynulém ročníku dovedl tým do předkola play-off, ve kterém energetici prohráli s Olomoucí 1:3 na zápasy. V dosavadním ročníku patří týmu aktuálně jedenáctá příčka se ziskem 52 bodů.

„Davidu Brukovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí v další trenérské kariéře. Situace nebyla pro nikoho, zejména v období, kdy došlo ke změně vlastníků, jednoduchá, a vážíme si veškerého úsilí, které David pro klub vykonal,“ děkuje dosavadnímu kouči jednatel klubu Daniel Tobolka.

autor: nkr
Spustit audio