Další nemocnice v Karlovarském kraji vyhlásily zákaz návštěv

12. listopad 2021 08:55

Nemocnice v Karlovarském kraji vyhlásily kvůli koronaviru zákaz návštěv. Ke dvěma krajským nemocnicím v Karlových Varech a Chebu se přidala také zdravotnická zařízení v Sokolově a Ostrově. Výjimku mají návštěvy u nezletilých pacientů nebo doprovod u porodu.

V nemocnicích je okolo dvou desítek pacientů s nemocí covid-19. Zdravotníci zatím počet nakažených zvládají. Jako první zařízení v kraji zakázala návštěvy městská nemocnice v Mariánských Lázních, a to preventivně už na konci října. Zdravotníci se tam starají převážně o dlouhodobě nemocné, rizikové pacienty. I přes léto tam byly návštěvy omezené pouze na některé dny.

Tento týden začal platit až na výjimky zákaz návštěv v karlovarské a chebské nemocnici. V Karlových Varech se již vyčerpala kapacita infekčního oddělení, další infikovaní pacienti jsou na plicním oddělení. Zdravotnická zařízení Karlovarské krajské nemocnice proto přešla do covidového režimu, jehož součástí je právě vyhlášený zákaz návštěv.

Následně zakázaly návštěvy také nemocnice Ostrov a Sokolov. Vyhlášený zákaz návštěv se nevztahuje na nezletilé pacienty, pacienty s omezenou svéprávností, pacienty v terminálním stadiu nemoci a na doprovod u porodu.

Návštěvy u těchto pacientů musí mít maximálně 24 hodin starý antigenní test, PCR test starý maximálně 72 hodin nebo být mít minimálně dva týdny po dokončeném očkování nebo musí mít potvrzení o prodělání nákazy v posledních 180 dnech. Zároveň musí mít respirátor.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio