Ďábelský špíz

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Václava Pacha, šéfkuchaře v Pivovarském dvoře v Plzni-Černicích

Suroviny na 4 porce :

600g vepřové krkovice
2 cibule
100g slaniny
1 nožičku pikantní klobásy
chilli
sůl
1 konzervu fazolí v rajčatové omáčce
trochu worčestru
petrželku
olej nebo vepřové sádlo


Postup:


Krkovičku nakrájíme na plátky, rozklepeme pěstí nebo jemně paličkou a potom
nakrájíme na kostky. Osolíme, okořeníme chilli a zakápneme olejem.
Slaninu nakrájíme na proužky a kostičky tak, aby se daly napíchnout na špíz.
Cibuli rovněž pokrájíme na kousky, klobásu na kolečka.
Střídavě ingredience napichujeme na špejli nebo grilovací jehlu a necháme
15-20 minut odstát.


Rozpálíme olej nebo vepřové sádlo a špízy opečeme z obou stran (trvá to
10-15minut).Potom špízy z tuku vyjmeme na talíř a přikryjeme pokličkou, aby zůstaly
teplé.


"Zbytky" z ingrediencí (klobása, maso, cibulka) posekáme nadrobno a hodíme
do výpeku, orestujeme, přidáme chilli, konzervu fazolí s rajčaty a
worčestr. Špízy vložíme do pánve aby "dotáhly", nakonec posypeme
petrželkou.


Přílohy: bílé pečivo, kmínový chléb nebo různé bramborové přílohy, např.bramboráčky.


autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.