Cizince v lázních letos nahradili Češi. Dalšího období se provozovatelé lázeňských domů obávají

7. říjen 2020 14:00

Letošní turistická sezona bylo pro české hotely velmi náročná. Kvůli koronaviru téměř přestali jezdit zahraniční hosté. Cestovní ruch to bude mít kvůli aktuálním vládním opatřením i nadále složité.

Nastávající podzim bude pravděpodobně znamenat potíže i pro lázeňské domy a hotely v Mariánských Lázních, kde uplynulou hlavní letní sezonu zachraňovali hlavně návštěvníci z Česka a Slovenska. „Vždycky to bylo 80 procent cizinci 20 procent Češi. Teď to bylo přesně naopak. Skutečně jezdili ročníky od mladých lidí bez dětí, rodin s dětmi, střední generace i senioři. Klientela se nám obrovsky proměnila,“ uvedla Barbora Tintěrová vedoucí mariánskolázeňského infocentra.

„Za informační centrum můžeme říct, že ta sezona byla velmi úspěšná. Město bylo prakticky celé prázdniny plné. Prodali jsme obrovské množství turistických regionálních karet, takže z našeho pohledu se ta sezona vydařila,“ dodala Tintěrová.

Jenže sezona pomalu končí a v lázeňských domech opět začíná narůstat nejistota. Počty objednávek lázeňských pobytů postupně klesají. Provozovatelé hotelů se nadcházejícího zimního období velmi obávají. Jak se bude vyvíjet, nedokáží předpovědět.

Více v reportáži:

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio