Cikánská kotletka
podle šéfkuchaře Václava Pacha
Suroviny
2 kotlety
1 menší nebo ½ paprikové klobásy
1 cibule
3 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
1 lžíce rajčatového protlaku
1 sklenice piva
1 feferonka
1 lžička soli
1 lžíce sádla, nebo oleje
Postup:
Kotlety naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na rozpáleném tuku. Kotlety vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky nakrájenou klobásu, papriku , cibuli a česnek, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájené rajče, orestujeme, přidáme protlak, podlijeme pivem dáme nakrájenou feferonku.Vrátíme kotlety a dusíme 5 – 8 minut.
Příloha: brambory, rýže, pečivo….
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka