Chodov rozšíří pečovatelskou službu na sedm dní v týdnu

22. listopad 2018 13:00

Chodov na Sokolovsku od ledna rozšíří pečovatelskou službu na sedm dní v týdnu. Klienti ji nyní budou moci využít i o víkendu a navíc až do 20 hodin.

Dosud pomáhá služba potřebným od pondělí do pátku do 15:30. Novinku zavedlo město na základě poptávky a strmého vzestupu počtu klientů. Zatímco v roce 2012 zajišťovaly pečovatelky služby pro 59 lidí, dnes se starají bezmála stovku zájemců.

Do odpoledních hodin bude služba po dohodě zajišťovat mimo jiné úklidy, pochůzky a nákupy, do osmé hodiny večerní pak přímou péči v domácnostech, jako je asistence při uložení na lůžko či pomoc při osobní hygieně.

Chodov pečovatelskou službu poskytoval i v nedalekém Novém Sedle. Také tam však došlo k podstatnému zvýšení počtu klientů a město muselo spolupráci ukončit. „Abychom se mohli naplno věnovat Chodovu, potřebujeme všechny pečovatelky u nás,“ vysvětlil změnu starosta města Patrik Pizinger.

Pečovatelská služba má v Chodově dlouholetou tradici a je určena seniorům, osobám se sníženou soběstačností z důvodu chronického onemocnění nebo zdravotního postižení a rodinám s dětmi, kde se narodily současně tři nebo více dětí, a to do 4 let věku těchto dětí. „Hlavním cílem je dát klientům ve spolupráci s rodinou potřebnou péči ve známém domácím prostředí,“ doplnil starosta.

Více informací o pečovatelské službě naleznete zde.

autor: nkr | zdroj: Město Chodov
Spustit audio