Chodov na Sokolovsku se připravuje na historicky první místní referendum

Vypsání historicky prvního referenda potvrdilo 4. srpna na svém mimořádném jednání chodovské zastupitelstvo. Obyvatelé města tak dostanou možnost rozhodnout o výstavbě obchodního centra.

Nové obchodního centrum by mělo vzniknout na souvislé zelené ploše mezi bývalou restaurací Dukla a městským tržištěm. Hlasování se bude konat souběžně s krajskými volbami, a to ve dnech 2. a 3. října 2020. „Je to organizačně i finančně výhodné,“ vysvětlil termín místního všelidového hlasování starosta Chodova Patrik Pizinger.

Opakovaný záměr investora, který chce vystavět v centrální části města menší obchodní centrum, je podle starosty svou velikostí a vážností mimořádnou záležitostí. „Pro takovýto projekt je nezbytné znát názor Chodováků. Mimo jiné také proto, že obchodní centrum nebylo součástí předvolebních debat a nedorazila k nám zpětná vazba. Chceme dát všem obyvatelům šanci se jasně vyjádřit,“ poznamenal v tiskové zprávě města starosta.

„Otázka v referendu bude jednoduchá – souhlasíte s výstavbou obchodního centra na volné louce pod Duklou? Pokud Chodováci zvolí možnost ANO, bude vedení města pokračovat v jednání se zájemci o výstavbu a postupně se začnou realizovat všechny nutné kroky. Pokud v lidovém hlasování vyhraje možnost NE, bude celá tato plocha řešena zcela jinak a společně s obyvateli města bude řešeno její využití a podoba. Protože jasné je jedno, v tomto stavu neslouží městu nijak,“ uvedl starosta.

autoři: nkr , Martin Polák, radnice Chodov | zdroj: Město Chodov
Spustit audio