Chodov chystá obnovu lesoparku. Lokalitu čeká radikální změna k lepšímu

23. srpen 2016

Nové cesty, zeleň, fitness prvky, altánek a řada dalších novinek by mohla v blízké budoucnosti přivítat návštěvníky dnes poměrně zpustlého lesoparku v Lesní ulici v Chodově na Sokolovsku. Město totiž plánuje vrátit lokalitě její bývalou atraktivitu s tím, aby se místo opět stalo cílem vycházek obyvatel.

Radnice už má k dispozici technickou zprávu, podle které se má park radikálně změnit. Záměrem je vytvořit několik procházkových okruhů, kde nebudou chybět masivní lavičky k odpočinku, odpadkové koše a veřejné osvětlení.

Sportovně zaměření lidé pak jistě ocení stanoviště s cvičebními prvky, která mají být rozmístěna tak, aby tvořila ucelený fitness okruh. Tamní rybník čeká vyčištění a doplnění o kořenovou čistírnu, který dlouhodobě zajistí kvalitní vodu.

U severozápadního vstupu má pak stát vyhlídka, která umožní vnímat celé prostředí z nadhledu. Součástí plánu je také výstavba altánku a mola u rybníku.

Revitalizace místa si podle posledních odhadů vyžádá náklady kolem 53 milionů korun. Chodov chce využít peníze z takzvaných ekomiliard, které jsou určeny na zahlazení škod a následků po důlní činnosti. Zbývající část by město
zaplatilo ze svého rozpočtu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio