Chebští školáci pokřtili nové sportoviště dětskou olympiádou

4. září 2014

Sportovní olympiádou žáků 2. základní školy bylo včera slavnostně otevřeno nedávno dokončené moderní sportoviště v Chebu. To vyrostlo na místě zchátralého areálu tělovýchovné jednoty Olympionik mezi ulicemi K Nemocnici a Vrbenského.

„Při hodinách tělocviku chodili dosud naši žáci na hřiště v rokli u divadla, které se s tímto novým nedá vůbec srovnat. Jsme opravdu rádi, že i naše škola má krásné nové sportoviště,“ řekl ředitel školy Bohumil Jecha.

Součástí nového areálu je asfaltová dráha pro in-line bruslaře nebo dvousetmetrový běžecký ovál se čtyřmi drahami, uvnitř kterého je oplocené víceúčelové hřiště s umělým povrchem pro kolektivní sporty. Do nového areálu byly zároveň přesunuty herní prvky ze školní zahrady v Májové ulici.

Čtěte také

K dispozici je zde i dřevěný domek se sociálním zázemím a skladem sportovního vybavení. Výstavba stála téměř 10 milionů korun, přičemž 85 procent pokryje dotace z Regionálního operačního programu Severozápad.

Nový areál slouží nejen pro potřeby školy a tělovýchovné jednoty Olympionik, ale podobně jako ostatní školní sportoviště také veřejnosti. „Pro veřejnost je otevřeno každý den v odpoledních hodinách, a to včetně víkendů,“ dodal Bohumil Jecha.

V rámci projektu Otevřená sportoviště jsou veřejnosti ve vyhrazených časech k dispozici sportovní areály u všech chebských základních škol i Domu dětí a mládeže Sova. Díky finančnímu příspěvku z městské pokladny jsou zde v hodinách vyhrazených veřejnosti přítomni správci, kteří zájemcům rovněž půjčují sportovní náčiní.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio