Chebský hrad stále nabízí zimní prohlídky a vstup zdarma

6. březen 2023 09:35
Zprávy

Kromě zimních sportů nebo procházek, můžete zavítat i na některé památky v Karlovarském kraji. Otevřené jsou i v zimě. Třeba hrad v Chebu nabízí prohlídku venkovních prostor.

Lidé si tam mohou prohlédnout nádvoří s expozicí starověké a středověké mechanické artilerie nebo torzo románského paláce pocházejícího z doby císaře Fridricha I. Barbarossy a barokní pevnostní val, z něhož se nabízí velmi pěkný pohled na část města a blízké okolí.

Čtěte také

I když je hrad otevřený jen o víkendech, zavítají do něj za den desítky lidí. „Zájem je čím dál větší. Lidi k nám rádi přichází. Navíc u nás je ta výhoda, že v období zimy je vstup zdarma, takže to je velké lákadlo. Když se zadaří, přijdou i dva až tři tisíce lidí. Je to závislé na počasí,“ potvrdil kastelán Tomáš Dostál.

Až do konce března je hrad otevřený každou sobotu a neděli od 10 do 15 hodin. Nabízí také komentované prohlídky s průvodcem. Ty začínají vždy v 11:00, 12:00, 13:00 a 14:00. Zimní prohlídky nabízí v Karlovarském kraji také například hrad Loket nebo zámek Kynžvart.

Spustit audio