Chebské zařízení pro handicapované Mája se rozdělí

6. září 2017

Zařízení pro lidi se zdravotním postižením Mája v Chebu se rozdělí na dvě a částečně přestěhuje. Do Kamenné ulice se přestěhuje denní stacionář, zatímco domov pro lidi se zdravotním postižením zatím zůstane na původním místě, tedy v Dragounské ulici. Rozdělení Máji si vyžádaly přísnější předpisy pro tato sociální zařízení.

Podle vedení města kontrola z krajského úřadu původně nařídila, aby se Mája do konce letošního roku přizpůsobila předpisům. Stěhování stacionáře ale hlavně kvůli administrativní náročnosti potrvá zřejmě déle, asi do května příštího roku.

„Harmonogram stěhování je složitý, od vystěhování nájemníka v Kamenné, přes rekolaudaci, přípravu projektu až po samotné stěhování. Administrativa bude delší než přesun," uvedla místostarostka Gabriela Licková.

Denní stacionář má nyní kapacitu 13 klientů, ale ve skutečnosti jej pravidelně využívá jen sedm. Kapacita po přestěhování se proto sníží na deset míst.

Domov pro lidi se zdravotním postižením v Dragounské ulici zatím zůstane. Ze 16 současných klientů je ale jen sedm z Chebu. Podle Lickové tak možná do budoucna přejde domov v případě dohody s krajem pod některé z krajských sociálních zařízení.

zdroj: ČTK
Spustit audio