Chebské nemocnici ani jejím oddělením zánik nehrozí

13. duben 2012

Představitelé Karlovarského kraje a Karlovarské krajské nemocnice vyvrací obavy obyvatel Chebu a okolí z toho, že přijdou o nemocnici. Na toto téma se začalo diskutovat poté, co se na internetu objevil článek, podle kterého hrozí padesáti nemocnicím včetně chebské útlum nebo úplná likvidace.

Ke zrušení nemocnic mělo dojít proto, že by nedostaly smlouvu od VZP. Informace, ale byly, podle předsedy představenstva nemocnice Luďka Nečesaného, nepodložené. Z jednání s pojišťovnami vyplynulo, že chebská nemocnice má své místo v regionu a nebude se omezovat. Navíc má stupňující se výkony.

Karlovarská krajská nemocnice nicméně musí po dohodě se zdravotními pojišťovnami snížit počet lůžek. Obou nemocničních zařízení – karlovarského i chebského – se tento krok dotkne jen minimálně.

V Chebu mezitím pokračuje rekonstrukce nemocnice. První etapa prací, jejíž součástí je i vybudování propojovacího tunelu mezi pavilony B a C, by měla být hotova v polovině roku. Vedle otevření zčásti rekonstruované hlavní budovy a příprav na dokončení modernizace areálu, bude ještě letos zprovozněna nová lékárna a zrekonstruován stravovací provoz. Namísto stávajících tří by v Chebu měly v budoucnu fungovat jen dva nemocniční pavilony.

Spustit audio