Chebské dvorky začínají dnem plným výstav, tvůrčích dílen a koncertem kapel. Vystoupí Kapitán Demo a minus123 Minut

13. červen 2019 08:30

Festival Chebské dvorky letos už posedmnácté přináší výběr z aktuálního kulturního světa. Historické jádro města Chebu se stane centrem setkání umělců a příznivců umění z Čech i ze zahraničí.

Akci pořádá Galerie 4 - galerie fotografie. První den začíná 13. června v 10 hodin a vyvrcholí koncertem na Františkánském náměstí od 18:30. Vystavující autory představí organizátor festivalu a ředitel Galerie 4 Zbyněk Illek, pak zahrají kapely minus123 Minut a Kapitán Demo.

„Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu a na zemi se ocitnou fotografie, malby, kresby, prostorové instalace a objekty. Představíme výtvarné a fotografické projekty studentů a uměleckých seskupení, obrazy a fotografie profesionálů i nadaných amatérů, divadelní představení, filmové projekce či koncerty, performance, prezentace nezávislých designerů a módních návrhářů. Pro malé i velké jsou připraveny tvůrčí dílny pod vedením lektorů, kde si vyzkouší svůj um či zručnost. K volnému užití, za dohledu dospělého doprovodu, jsou nachystány hry i soutěže pro děti. S vystavujícími je možnost setkání na piknikových akcích, většina autorů však pobývá u svých prezentací v průběhu celé akce,“ uvedl ředitel pořádající Galerie 4 Zbyněk Illek.

K zajímavostem bude patřit například páteční exhibice ve slum poetry v klubu Galerie 4 od 17:30 hodin nebo sobotní performance Kateřiny Olivové od 16 hodin na dvorku číslo 20 poblíž ulice Obrněné brigády.

Výstavy jsou přístupné od 10 do 18:30 hodin, kulturní program od 10:30 do 23:00 hodin. Bezbariérový přístup je možný na všechna místa konání. Podrobné informace v kompletním programu s festivalovou mapkou jsou na webových stránkách akce.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio