Chebská nemocnice má vlastní lékárnu a nový počítačový tomograf

9. říjen 2012

V areálu chebské nemocnice byla včera slavnostně ukončena rekonstrukce prostor, ve kterých začne zanedlouho fungovat nová ústavní lékárna. V opravené části hlavního pavilonu byl také uveden do provozu nový moderní počítačový tomograf. Na jeho pořízení přispělo město Cheb částkou 5 milionů korun.

Jedná se o nový typ CT přístroje, který je druhým nejmodernějším v Karlovarském kraji. Předešlý tomograf, který je stále funkční zůstane v chebské nemocnici. Pomůže při radioterapii nebo na neurologickém oddělení.

Od listopadu bude k dispozici pacientům nemocniční lékárna s moderním zázemím pro výdej léků. Nacházet se bude v upraveném přízemí objektu záchranné služby v sousedství vrátnice. Vybudování ústavní lékárny přišlo na 4,5 milionu korun. Do dalšího rozvoje zdravotnického zařízení v Chebu by chtěl Karlovarský kraj v následujících letech investovat přes 300 milionů korun.

Před nedávnem byla v chebské nemocnici dokončena první etapa rekonstrukce hlavní budovy a další etapy se již projekčně připravují. Nyní přibyla i nová výdejna léčiv a CT přístroj. Ještě letos se má také začít s rekonstrukcí stravovacího provozu.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio