Cheb stěhuje uzamykatelné cykloboxy před nádraží, v centru se neosvědčily

22. březen 2024 09:55

Město Cheb stěhuje před nádraží uzamykatelné cykloboxy. Část z nich byla donedávna v centru města. Tam se ale příliš neosvědčily.

Na pěší zónu před chebské dopravní terminály se stěhuje soustava městských cykloboxů. Uzamykatelné schránky na uschování bicyklů donedávna sloužily v historickém jádru města, nedaleko známého Špalíčku. Lidé je tam ale příliš nepoužívali. Právě to byl důvod, proč bylo nutné schránky přesunout do jiné lokality.

„Ta jejich vytíženost byla opravdu minimální. Rozhodli jsme se je umístit tady u dopravního uzlu. Očekáváme, že to může být využíváváno lidmi, kteří cestují vlakem, autobusem. Můžou si zde odložit své kolo i na této trase,“ uvedl místostarosta Pavel Pagáč z Volby pro kraj.

Podle něj budou cykloboxy k dispozici pro hlavní turistickou sezonu. „V první fázi se přesunuly stávající od Prioru. Budou doplněny ještě o další čtyři boxy, které jsou uskladněny v areálu technických služeb. V současné době se provádí připojení elektřiny k těm cykloboxům, aby mohl systém fungovat,“ dodal Pagáč.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio