Cheb připravil projekt dětského dopravního hřiště. Nyní usiluje o dotaci

17. březen 2014

Na okraji Chebu by do čtyř let mohlo stát nové dopravní hřiště. Výstavbu areálu už radnice připravuje. Ve hře jsou dvě varianty umístění hřiště v chebské Břehnické ulici. Kdy přesně se začne dopravní hřiště v Chebu stavět, zatím není jisté. Radnice usiluje o dotaci.

Odborníci z městského úřadu vytipovali dvě lokality v Břehnické ulici a pokoušejí se na projekt získat evropskou dotaci. Dětský dopravní terminál se má přitom začít stavět pouze tehdy, pokud radnice dotační peníze opravdu bude mít.

Projekt je už hotový, hřiště má být vedle takzvané krajinky a tenisového hřiště. Pokud dotace nepřijde, pak možná radnice hřiště postaví vedle areálu minigolfu. V obou případech jde o místa na dohled od sídliště Skalka.

V případě druhé vytipované lokality je možné, že by dopravní hřiště vzniklo v místech staré starého průmyslového objektu. Jeho vlastník ho v současné době městu nabízí.

Investice za 13 milionů korun

„V dnešní době tam stojí taková stará, velice zanedbaná továrna. Majitel této továrny nám objekt nabízí včetně pozemků. Muselo by dojít ke koupi objektu, k jeho stržení. Myslím, že by to bylo ideální místo pro dětské dopravní hřiště,“ potvrzuje místostarosta Chebu Vladimír Hartmann z ČSSD.

Pokud by dětský dopravní terminál vznikl právě tady, pak by to pro Cheb mělo hned trojí efekt. Kromě vzniku nového hřiště by se rozšířil dosavadní sportovní areál a z území města by také zmizel další nevyužitý a chátrající objekt.

Vedení města chce o investici za 13 milionů korun rozhodnout ještě letos. Nové hřiště má být areálem s velkým zázemím, například učebnami a trenažéry. Na hřišti samotném by měly být semafory, železniční přejezdy či kruhové objezdy.

autor: zdt
Spustit audio