Cheb plánuje projekty na další volební období. Na většinu chce získat evropské dotace

30. listopad 2014

Nové složení chebské radnice čeká v následujících letech spousta práce. Politici budou například řešit jak získat další evropské dotace. Už teď je jasné, že obyvatelé se dočkají téměř všech projektů, které už minulé vedení úřadu slíbilo.

Projektů, které chce chebská radnice uskutečnit v novém volebním období, je celá řada. Například jde o areál TJ Lokomotiva, uvedl starosta Petr Navrátil z ČSSD.

„Kdo tam dneska byl, tak ví, že šatny už jsou téměř k nepoužití a musí se rekonstruovat. Dalším projektem je nakládání s odpadem, spalovna, třídění – zkrátka celý systém. Chystáme i velké projekty ať už jsou to cyklostezky, další úpravy vnitrobloků a samozřejmě i příprava zón pro bydlení. A nejvyšší prioritu má pokračování rozvoje průmyslové zóny,“ říká Navrátil.

„V současné době už máme volných jen 15 hektarů pro nové investory. To si myslím, že se velmi rychle zaplní. My musíme jednat na úrovni kraje, abychom mohli pokračovat v rozvoji této průmyslové zóny, protože stále je tady nezaměstnanost. Dokonce si myslím, že bychom mohli práci nabídnout i některým zaměstnancům z okolních měst,“ tvrdí starosta Petr Navrátil.

Pro budoucí chebskou spalovnu je zpracována EIA, tedy zhodnocení životního prostředí, ve kterém současný projekt vyhovuje podmínkám.

„To místo je velmi dobře zvoleno, i z důvodu napojení do současné sítě teplovodů v Chebu. O jiném místě neuvažujeme. Naopak si myslíme, že by se životní prostředí mohlo i trochu zlepšit, jelikož by došlo k odstavení současné kotelny, která je v údolí,“ je přesvědčený Navrátil.

Na většinu akcí, které město v příštích čtyřech letech plánuje, bude Cheb žádat evropské dotace.

Spustit audio