Cheb chystá lukrativní zakázku. Už brzy začne pracovat na rozšíření průmyslové zóny

12. únor 2014

Chebská radnice chce rozšířit místní park pro nové investory. Na zakázku v hodnotě desítek milionů korun už vyhlásila veřejný tendr. Ve městě tak vzniká další půda pro vytváření pracovních míst.

Poslední část první etapy uzavře zahraniční textilka, která by měla otevřít už na jaře. Jejími branami by měla projít více než stovka nových zaměstnanců.

Další rozšíření průmyslové zóny bude radnici stát dost peněz. „Jsme si vědomi toho, že celková investice, která by tam měla přijít na rozvoj infrastruktury, je přes 70 milionů korun. To si momentálně s ohledem na rozpočtové možnosti nemůžeme dovolit, takže počítáme, že by se investovalo 40 milionů korun, že by se vybudovala část komunikací, které tam jsou zapotřebí, a tím by se vytvořila možnost pro to, aby tam bylo dalších zhruba 15 hektarů zainvestovaných pozemků,“ přiblížil starosta Pavel Vanoušek z ČSSD.

Na Chebsku se dlouhodobě udržuje nejnižší nezaměstnanost v regionu. Tomáš Linda z ODS za radnici momentálně jedná s několika dalšími investory. Ti by měli v součtu nabídnout až 500 pracovních míst.

„Aktivně se o zájmy jednotlivých investorů staráme a snažíme se všem věcem, které poptávají, vycházet vstříc tak, aby lokalizace jejich záměrů mířila právě na Chebsko, aby Cheb byl tím místem, kde se perspektivní pracovní příležitosti vytvoří. Protože jsme si vědomi toho, že tím to všechno začíná. Když budou mít lidé práci, tak budou poptávat bydlení, budou poptávat lepší využití volného času a celkově se tím pádem život ve městě zlepší,“ vysvětlil Linda.

Pozemky v chebské průmyslové zóně se přitom pěkně prodraží. Vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu totiž stojí okolo 300 korun za metr čtvereční.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio