Chatová oblast v Tašovicích se po letech dočká kanalizace a vodovodu

28. březen 2024 10:35

Desítky let čekání a očekávání se blíží ke svému konci pro obyvatele chatové oblasti v Karlových Varech, konkrétně v městské části Tašovice. Nyní budou mít k dispozici kanalizaci i vodovodní řád.

Pro mnoho lidí v této oblasti byly chybějící kanalizace a vodovod dlouholetým problémem. Buď museli dovážet vodu, nebo se spoléhat na vlastní studny, což nebylo vždy spolehlivé a pohodlné řešení. Teď, s dokončením projektu, se situace mění.

Na dokončení pracuje vodohospodářská společnost Vodárny a kanalizace v Karlových Varech. Podle technického náměstka této společnosti Tomáše Stehlíka se na novou infrastrukturu připojí desítky domácností. „Celkem tam bude vybudováno téměř 60 přípojek na vodovod a přes 80 na kanalizaci. Je tam asi 85 trvale žijících obyvatel plus obyvatele, kteří tam jezdí na rekreaci. Počítáme, že tam bude přes 150 lidí připojených na vodovod a přes 200 na kanalizaci.“

Práce na výstavbě kanalizace a vodovodní sítě by měly být dokončeny v polovině příštího roku. Celkové náklady na tento projekt jsou odhadovány na zhruba 10 milionů korun, přičemž část pokryje státní dotace.

Spustit audio