Česká pošta zruší v Mariánských Lázních bezbariérovou pobočku, zůstane jen ta hůře dostupná

Dostupné parkování, zastávka MHD a bezbariérový přístup – několik důležitých kritérií pro nerušení poboček České pošty. Pro Mariánské Lázně to ale neplatí, naopak. Hůř dostupná pobočka se dvěma schodišti ve městě zůstane a bezbariérová by se měla uzavřít.

Vadí to vedení radnice, zklamaní jsou i zaměstnanci místního centra pro tělesně postižené a nesouhlasí ani obyvatelé. „Tady je hodně starých lidí, tak nevím, jak se budou štrachat nahoru. Už mám svoje léta. Chodit tam po těch schodech a čekat frontu, protože to bude jediná pošta pro celé Mariánky, to teda nevím,“ uvedla paní Marta Chaloupová.

Bezbariérová pobočka České pošty v Mariánských Lázních

A podobný názor mají i další obyvatele ve městě. „Je to špatně. Samozřejmě, že to bude problém, protože toto (bezbariérová pošta) je spádové místo pro mnoho lidí z Mariánských Lázní, ze sídlišť, kde leží rezidenti. Je to bezbariérová pobočka, má dostupné parkování i městskou hromadnou dopravu. Je to klasické o nás bez nás,“ říká starosta Martin Hurajčík z hnutí ANO.

Podle mluvčího České pošty Matyáše Vytíka byla sice bezbariérovost jedním z kritérii při sestavování seznamu rušených poboček, ne však jediným: „Konkrétní pošty byly vybrány podle návštěvnosti, podle počtu uskutečněných transakcí, ekonomické rentability svého provozu a podle kritérií, která jsou důležitá z pohledu klienta, jako jsou bezbariérový vstup nebo dostupnost MHD.“

Centrum denních služeb pro tělesně postižené se obrátí na vedení České pošty, aby zrušení bezbariérové pobočky ještě přehodnotilo.

Spustit audio