Černých skládek v Karlových Varech přibývá u popelnic i v lesích

21. únor 2024 10:55

Pračky, stavební suť i zbytky jídla nebo obuv – to je jen část odpadu, který lidé vyhodí k popelnicím i do lesů v Karlových Varech. Černých skládek je v posledních letech v lázeňském městě víc.

Každý den odvezou zaměstnanci společnosti Lázeňské lesy a parky několik plných aut odpadu. Přitom obyvatelé města můžou využívat zdarma sběrné dvory nebo za poplatek odpadové taxi.

Černé skládky v Karlových Varech

„Pračky nakládáme tak jednou denně, nebo za dva dny. Ten komunální odpad je nejvíc, co se uklízí. Denně naplníme tak čtyři auta, někdy i šest. Každý den je to nábytek, občas i mrtvé zvíře. Poslední dobou toho lidi zneužívají, odhlašují četnost odvozu, šetří takhle peníze. Prostě to vyhodí a naše práce je to po nich uklidit,“ říká Lubomír Černý, zaměstnanec Lázeňských lesů a parků.

To, že černých skládek ve městě přibývá, potvrdil i ředitel společnosti Stanislav Dvořák: „Všimli jsme si, že za poslední dva roky těch černých skládek rapidně přibylo. Každý den vyjíždí parta, která likviduje černé skládky po městě, a i parta, která likviduje skládky v lesích. Zatím to zvládají, ale jsou dny, kdy musíme posilovat. Jsou to hlavně letní měsíce, po festivalu, nebo některých akcích.“

Za likvidaci černých skládek zaplatí Lázeňské lesy a parky za rok přes 2 miliony korun.

Spustit audio